Genea.cz » 

Fórum

Nezodpovězené téma

25.pěší pluk Brechainville, pohyb a posádky, Johann Striegel

Autor Vzkaz
Napsáno: 04. 05. 2014 [20:52]
Bohousek
Petr Šťastný
registrován od: 29.01.2014
Příspěvky: 2
Dobrý den,

hledáme informace o předkovi (Johann Striegel), který sloužil v 25. pěším pluku rakouské armády. Po propuštění z armády žil ve Strakonicích kde i zemřel (1811) ve věku 75 let jako patentální invalida.
Ve Strakonické matrice je i jeho rodná obec Ketzelsdorf což je Kocléřov u Svitav a zde se rod Striegelů opravdu vyskytoval Johann zřejmě odtud opravdu pocházel. Johannů Striegelů je zde však více a není jasné, který z nich je ten náš.
Potřebovali bychom poradit kde získat více informací o jeho vojenském životě. Během vojny měl syna Ignáce (*1782) a tedy se i oženil. Dá se někde zjistit, kde se 25. pluk pohyboval a kde měl posádky v období 1760 - 1800 (hlavně okolo roku 1782)? Je také někde ve vojenském archívu možné zjistit více o jeho vojenském životě (kdy byl zverbován, povolení ke svatbě, hodnosti apod.)?
P.S. Jde nám hlavně o to zjistit jména jeho rodičů a pokud nenajdeme záznam o jeho svatbě a narození, případně narození jeho syna Ignáce, neposuneme se v našem pátrání k dalšímu předkovi.

Předem moc děkujeme za jakoukoli informaci a radu



Pro přidávání příspěvků do fóra musíte být registrováni a přihlášeni. Je to nutné z důvodu ochrany proti nevyžádaným příspěvkům (erotické a nelegální odkazy - spamy). 

Děkujeme za pochopení.